Nieuwbouw – renovatie – vastgoed

Balken en kolommen

EENVOUDIG EN STERK 

Alle balken en kolommen worden softwarematig genummerd.  Het eenvoudig montage-plan is een leidraad voor de volledige opstelling van de balken en kolommen.

Alle balken en kolommen zijn voorgezaagd zodoende is er ook minder afval en tijdverspilling door meten en hanteren.

GOEDKOPER

Met dit systeem bouwt u sterker en goedkoper.  En dit zonder verzagen, zonder afval, met een minimum aan arbeidskosten en dit met een jarenlange beproefde uniforme topkwaliteit.  Denk tevens aan de besparingen dewelke worden gerealiseerd in de projectleiding, werfvoorzieningen, machines en materieel, maar ook qua huisvestingskosten door het ontbreken van een atelier, verzekering enz, enz.

Het meegeleverde bouwplan instrueert verdieping per verdieping de montage van de juiste connector met de individueel genummerde kolom en balk.

„Voor toepassingen in passiefbouw en BEN kan Structurez aangevuld worden met ons nieuwe product, Panobloc: kruislagenhout met geïncorporeerde isolatie.”

Het Structurez-systeem biedt heel wat voordelen. Het maakt gebruik van gelijmde, gelamelleerde balken van Europese en Noord-Amerikaanse naaldhoutsoorten en is daardoor bijzonder sterk en stabiel, zelfs aardbevingsbestendig. Het hout werkt niet of nauwelijks en is ook geschikt voor grote overspanningen en hallenbouw.  Ook qua brandwerendheid vormt het gelijmd gelamelleerde hout geen probleem, aangezien de inbrandsnelheid nog geen 20 mm per half uur bedraagt en bij brand het hout aan de buitenzijde verkoolt waardoor een isolerende laag gevormd wordt die de kern van het hout beschermt tegen de vlammen. De houten structuren en balken worden met roestbestendige carbonstalen verbindingsankers en borgpennen in elkaar gezet. De volledige structuur wordt aangeleverd als een bouwpakket. Het montageplan samen met de connectoren en de gelamelleerde balken zorgen voor een zeer snelle opbouw en ijzersterke constructie die twee keer sterker is dan een met conventioneel hout gebouwde houtskeletwoning.