Nieuwbouw – renovatie – vastgoed

Doe-het-zelf

Een rationele constructie met sterke en aantrekkelijke metalen verbindingen.

Een sterk en zorgvuldig geconstrueerd houten skelet ontworpen in Japan.

Eenvoudig als doe-het-zelver te plaatsen.

 

Sterke constructie met metalen verbindingen

De Power Build Structurez heeft de traditionele Japanse constructiemethode van de houtskeletbouw naar een nieuw plan getild. Dit unieke systeem zorgt voor een rationalisering en versterking van de verbindingen van het houtskelet, die tot nu toe altijd werden beschouwd als het zwakke punt van houten huizen. Een van de karakteristieke kenmerken van dit systeem is het gebruik van speciaal ontworpen, sterke verbindingen van koolstofgietstaal om de onderdelen van het houtskelet met elkaar te verbinden, waardoor een sterkere constructie ontstaat. Een ander kenmerk van het systeem is dat er geen bouten worden gebruikt. Deze kunnen niet losraken wanneer het hout krimpt, zodat het skelet stabiel en sterk blijft.

 

Gelamelleerd Hout

Gelamelleerd hout met grote sterkte, nauwkeurig voorbewerkt met behulp van speciaal, origineel CAD-systeem. De houtsoort die sterker is dan gewoon hout: structureel gelamelleerd hout.Bij structureel hout (natuurlijk hout) is het moeilijk om een constructie te berekenen, omdat deze houtsoort, waarvan de sterkte is geclassificeerd in soorten, geen gelijkmatige kwaliteit heeft. Aan de andere kant wordt structureel gemodificeerd hout in gelamelleerde vorm vervaardigd, waardoor knoesten en scheuren worden voorkomen. Het gemodificeerde hout heeft een hoge kwaliteit en sterkte, waardoor een uitermate stabiel product ontstaat. Structureel gemodificeerd hout is hierdoor geschikt voor de berekening van een houtconstructie. De JAS (Japanse landbouwnorm) vereist bovendien een watergehalte van minder dan 25% voor structureel hout (natuurlijk hout), en minder dan 15% voor structureel gemodificeerd hout. Hierdoor is het mogelijk om een exact frame aan te houden, waarbij krimp en vervorming worden vermeden. Gemodificeerd hout heeft niet de nadelen van natuurlijk hout, zoals krimp, vervorming en scheurvorming, en zorgt voor een grotere nauwkeurigheid en sterkte. Bovendien wordt binnen ons systeem gebruik gemaakt van een viersterren-norm voor structureel gemodificeerd hout, die aangeeft dat het hout minder formaldehyde afgeeft dan natuurlijk hout.

 

Sterkte van gemodificeerd hout ten opzichte van houten ligger

Over het algemeen wordt bij structureel gemodificeerd hout gebruik gemaakt van meer dan vier lamelleerlagen voor staanders en meer dan vijf lamelleerlagen voor liggers. Kenmerkend voor gemodificeerd hout is dat de elasticiteitsmodus toeneemt naarmate er meer lagen worden gebruikt. Naar verluid heeft hout met vier lamelleerlagen een buigsterkte die 1,5 keer zo groot is als die van massief hout.