Nieuwbouw – renovatie – vastgoed

Houtskeletbouw

Wat is een houtskeletbouw woning?

Een houtskeletbouw woning is een houten huis bestaande uit stijl en regelwerk opgevuld met isolatie. De gevelbekleding kunt u kiezen uit houten rabatdelen, plaatmateriaal, bepleistering en/of metselwerk. Het voordeel van een houtskeletbouw woning is dat het een redelijk stijve  constructie is wat dus veel minder beweegt dan een houtstapelbouw en kan toegepast worden voor elke bouwstijl. Door deze eigenschap kunt u verschillende afwerkingen voor zowel buiten als binnen toepassen.

 

Waarom een houtskeletbouw woning?

Een houtskeletbouw woning heeft als voordeel dat de woning snel opgebouwd kan worden omdat praktisch alles prefab is gemaakt in de fabriek. Door een snelle oplevering kan u enkele maanden “verloren” huur besparen. Een houtskeletbouw woning is net iets goedkoper dan een traditioneel gebouwde woning en is veel makkelijker luchtdicht te bouwen. Een houtskeletbouwwoning is wind- en waterdicht in minder dan vijf dagen. Zo kan je snel aan de afwerking beginnen. Door, in het atelier, eveneens de technieken en het buitenschrijnwerk aan te brengen, duurt het na de bouwstart slechts 10 à 12 weken vooraleer je je woning kan betrekken. Ongeacht de weersomstandigheden!

 

Milieuvriendelijk en ecologisch

Hout is een 100 % hernieuwbaar organisch en ecologisch bouwmateriaal. Het bebost gebied in Europa blijft groeien, waardoor er meer bomen geplant worden dan geoogst. Beheerde bossen houden CO2 vast en produceren zuurstof bij ontginning. Zuurstof die wij inademen.

Voor de productie van onze woningen gebruiken we uitsluitend Europees FSC- en PEFC-hout. En de andere materialen, zoals isolatie en het dampopen plaatmateriaal, zijn recycleerbaar en bevatten geen schadelijke bindmiddelen.

Het gebruik van hout als duurzaam bouwmateriaal heeft een gunstig effect op de CO2-balans, zowel tijdens de productie, als tijdens en na ingebruikname van de woning. De CO2-uitstoot ligt bij het productieproces van de houten elementen lager dan dat bij de productie van bakstenen met klei. Daarnaast vergt het transport van traditionele materialen zes keer meer energie dan het transport van houten bouwmaterialen.

Gezond om te bewonen

In een houtskeletbouw heerst het hele jaar door een gezond binnenklimaat. De dampopen muuropbouw voert waterdamp snel af en voorkomt iedere vorm van condensatie. Zo krijg je een ademend gebouw waarin de natuurlijke vocht- en temperatuurhuishouding maximaal wooncomfort verzekert. Uit onderzoek blijkt ook dat wonen in een houten woning stress en allergieën vermindert.